1103 Budapest, Noszlopy u. 28.   Telefon: 06 - 1 - 260 - 2535    Fax: 06 - 1 - 260 - 2037   E-mail: textra@textra.hu


               Szerződött
           RICOH
                         Partner
Textra Kereskedelmi És Szolgáltató KFT
1103 BUdapest, Noszlopy u. 28.* IRODATECHNIKA
* KLÍMATECHNIKA
Telefon:  06 - 1-260 - 2535  * Fax.:  06 - 1- 260 -2037
E-mail: textra@textra.hu

Üdvözöljük Honlapunkon!

Társaságunk klímatechnikai üzletága
12 éves szakmai múltra tekinthet vissza.

Háztartásokba - intézményekbe,
eseti megbízás vagy szerződéses formában
vállaljuk klímakészülékek telepítését,
szakszerű karbantartását és javítását,
függetlenül attól, hogy a készüléket hol vásárolta.

Továbbá vállaljuk az Ön igényeinek megfelelő
készülék beszerzését 
kiszállítását és szakszerű telepítését.ÚJ
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe klímavásárláskor?

- Először is meg kell határoznunk a klímaberendezés teljesítményét. Ha nem vagyunk profi klímaszakértők, kérjük szakember segítségét. Ő kikalkulálja a helyiség mérete, elhelyezkedése, szigeteltsége és egyéb adottságai figyelembe vételével az optimális hűtőteljesítményt. Ez nagyban függ a helyiség belmagasságától, az ablakok méretétől és a külső környezettől is.

- Ha magunk vágunk neki a számolásnak és esetleg kisebb teljesítményű berendezést szereltetünk be, az jelentősen növeli az energiafelhasználást. Ha a klíma csak folytonos üzemelés mellett képes lehűteni a helyiséget, az igencsak megdobja az áramfogyasztást. Egy szakértő által meghatározott teljesítményű klímaberendezés ebből kifolyólag időt állóbb, ráadásul hatékonyabb is.

- Vegye figyelmembe az energiatakarékosságot is. A villanyszámla drámai növekedése nem fog mosolyt csalni az arcára, ezért érdemesebb egy kicsit drágább, azonban kevesebb     energiát igénylő klímába fektetni. Ha fali klímát szeretne, válasszon távirányítós változatot a kényelmes használat érdekében.

Cégünk mindenben segítségére lesz, akkor is, ha a klímaberendezést nem nálunk vásárolta. Egyaránt várjuk magánszemélyek, vállalkozások és cégek megkeresését.

Válasszon minket, ha profikra van szüksége!

Meghibásodott klímaberendezése? Javításra szorul a szerkezet, de nem tudja, kihez forduljon?
Mi megoldjuk problémáját akkor is, ha a klímaberendezést nem nálunk vásárolta, a hangsúly nálunk a megelőzésen van!
Sokan úgy gondolják, hogy ha meg van a klímaberendezés, akkor onnantól nem is kell foglalkozni vele. Azután egyszer csak furcsa szagokra, csökkent teljesítményre, rosszabb esetben pedig füstre lehetnek figyelmesek. A klímák javításához és karbantartásához mindig kérje szakember segítségét, mert a hozzá nem értés adott esetben többet árthat, mint amennyi hasznot hoz.
A karbantartás is ugyanolyan fontos, mint az, hogy szakértő szerelje be a klímát. Az időszakos karbantartás során könnyedén felfedezhetők az apróbb meghibásodások. Így időben ki tudjuk küszöbölni ezeket, még mielőtt nagyobb kárt okoznának. A karbantartás során végzett tisztítási munkálatok pedig elhárítják a szennyeződések által keletkező problémákat.
Ha azonban nem volt ilyen elővigyázatos, netán a karbantartás mellett mégis meghibásodott klímaberendezése, javíttassa velünk!
Keressen minket és legyen újra kellemes hőmérséklet otthonában, irodájában!

A klímaberendezés optimális elhelyezése

A klímaberendezés optimális elhelyezése kiemelten fontos feladat, hiszen számos kellemetlenség adódhat a rossz helyválasztástól.

  • Mivel a hideg levegő sűrűsége nagyobb a meleg levegőénél, ezért a berendezés által kifújt hideg levegő többségben lefelé fog szállni és a rossz elhelyezés esetén valaki számára       ez igen nagy kellemetlenséget jelenthet, például irodákban ülőmunka végzése közben. A klíma lényegesebben nagyobb területet tud hűteni kellemetlen érzet nélkül, amennyiben         kellő magasságban van elhelyezve. Optimális magasság: 210-250 cm.
  • Az elhelyezéskor vegyük figyelembe az előírásokat és a cső hosszát a külső tér és a belső terek között, hiszen nem nyújt esztétikus látványt a falon futó csőszerkezet.
  • A legtöbb klímaberendezés rendelkezik kültéri egységgel, ezért vegyük figyelembe, hol helyezhető el úgy a falon, hogy ne zavarjon senkit az üzemzaj és a kondenzvíz csöpögése.
Amennyiben minőségi klímaberendezésre van szüksége, valamint a hozzá tartozó megbízható és széleskörű szolgáltatási rendszerre, keressen minket bizalommal     elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak mindenben a rendelkezésére!